2022 / 28. 3. … Ceny Anděl 2021

Letošní 31. Ceny Anděl, které vyhlašuje Česká hudební akademie (ČHA), vyvrcholí slavnostním ceremoniálem ve středu 27. dubna v pražském Veletržním paláci v přímém přenosu České televize (21.00). Na předávání cen živě vystoupí Ewa Farna, Mirai nebo David Koller, speciální vzpomínkové vystoupení bude věnováno Miroslavu Žbirkovi. Opět se dozvíme vítěze ve 14 základních i žánrových kategoriích a nového laureáta Síně slávy. Stejně jako loni proběhne i multižánrová cena popularity, v níž o vítězi rozhoduje veřejnost prostřednictvím on-line hlasování na webu cen Anděl. 

■ 2022 / 25. 3. … Xindl X pokřtí desku v O2 areně

Zpěvák Xindl X potvrdil, že vystoupí 5. 5. v pražském O2 Universum na koncertě, který byl kvůli pandemii koronaviru přeložen z listopadu minulého roku, a pokřtí na něm svou loňskou desku Terapie. „Máme nachystáno spoustu krásných projekcí k písničkám i řadu hostů, a kromě toho šedesátičlenný pěvecký sbor, kterým chceme některé písničky ozvláštnit. Bude to pro mě výjimečná událost, ale věřím, že i pro ty, kdo se přijdou podívat,“ sdělil zpěvák.

 2022 / 22. 3. … Symfonická pocta Haně Hegerové

K prvnímu výročí úmrtí Hany Hegerové vyjde symfonická pocta se čtyřmi písněmi. Ve formě maxisinglu vyjdou v remixu čtyři původní nahrávky – tři z archivu České televize a jedna z Českého rozhlasu. Nahrávky Z mého života a Šťastné slunce vycházejí poprvé a Já ráda vzpomínám byla dosud vydána pouze v obrazové verzi z televizního pořadu na DVD Pasiáns. Zbývající skladbou na nahrávce je symfonická úprava písně z roku 1979 Byl jsi král.

nahoru